0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Softshell Werkjassen

Deel dit bericht op Facebook!SOFTSHELL WERKJASSEN INFORMATIE Deel dit bericht op Twitter! Deel dit bericht op Google Plus!

Wat is een softshell werkjas?
Een softshell jas is een jas die bestaat uit een aantal strak op elkaar geweven lagen. De zeer soepele jas gemaakt van stretchstof materiaal is warmhoudend, waterafstotend en ademend! De 
softshell jassen van Storvik zijn over het algemeen samengesteld uit 96%polyester en 4% spandex. Hierdoor kun je zeer vrij bewegen in een softshell jas. Een softshell jas heeft vaak een sportieve uitstraling en functionaliteiten als winddicht, waterafstotend, soepel, verschillende zakken en een (afneembare) capuchon.

Wat zijn de eigenschappen van een softshell werkjas?
 Waterdicht of waterafstotend
 Winddicht
 Ademend
 Sneldrogend
 Soepel / stretch
 Bewegingsvrij 
 Lichtgewicht
 Comfortabele aansluitende fit
 Compact
✓ Soft touch

Wanneer draag je een softshell jas?
Je kunt een softshell jas eigenlijk het gehele jaar door dragen, alleen wanneer het echt winterkoud (onder 0C) is dan kan de softshell jas misschien niet warmhoudend genoeg zijn. Maar in het klimaat zoals we dat in Nederland kennen is een softshell jas prima te dragen! De Storvik collectie sofsthell jassen bestaat ook uit een aantal teddy gevoerde softshell jassen speciaal gemaakt voor de winter. Deze softshell jas zijn heerlijk warm gevoerd en zijn zeer geschikt om te dragen tijdens de koudere periodes. 

Is een softshell jas waterdicht?
Een aantal softshell jassen van Storvik van zeeer hoge kwaliteit en nagenoeg waterdicht. Deze softshell jassen bezitten een EN343 classificering 3/3 welke aangeeft dat het ademend vermogen en de waterdichtheid zeer hoog zijn. Hierdoor biedt de softshell werkjas bescherming tegen neerslag (regen, sneeuw), mist en vochtigheid van de grond. Deze softshell werkjassen hebben getapete naden langs de ritsen. Dit zorgt ervoor dat er zeker geen water via deze naden binnenin de jas komt. Daarnaast zal het meeste water langs de jas naar beneden glijden. Dit komt omdat de softshell jas aan de buitenkant een impregneerlaag heeft. Hierdoor komt het water er nauwelijks door heen. Bekijk de online collectie Storvik waterdichte softshell jassen met getapete naden hier!
 


Softshell Werkjas met getapete naden - NapierSoftshell Werkjas met getapete naden - Delaware

Hoe maak je een softshell jas (weer) waterafstotend?
Wanneer je merkt dat het water niet zo mooi meer van de softshell jas afdruppelt en de jas gemakkelijk water opneemt, dan is het tijd om de softshell jas (opnieuw) te impregneren. Er zijn verschillende middeltjes waarmee je het waterafstotende vermogen van de softshell jas herstelt.

Is een softshell werkjas geschikt voor de winter?
Tot bepaalde temperaturen in de winter is een allround softshell jas nog zeer geschikt om te dragen, bijvoorbeeld in combinatie met een trui of andere tussenlaag. Wordt het echt kouder (onder de 6 graden) dan zijn er ook speciale winter softshell jassen met teddy voering. Deze softshell jassen zijn heerlijk warm gevoerd en zijn zeer geschikt om te dragen tijdens de koudere periodes. De teddy voering is ook nog eens super zacht! Wordt het weer echt zeer streng, dan raden we toch echt een stevige warmhoudende werkjas aan. Bekijk de Storvik winter softshell jassen 
hier!
Winter Softshell Werkjas - Clive

Hoe kun je het beste een softshell jas wassen?
Het is voor een softshell jas goed wanneer je hem regelmatig wast. Dat kan helemaal geen kwaad! Hierdoor gaat de jas langer mee. Dit komt omdat door het wassen de poriën schoon blijven en het ademend vermogen behouden wordt. Je kunt de jas best zelf wassen. Gebruik hiervoor een zo'n natuurlijk mogelijk wasmiddel.

Wasvoorschrift softshell jas
- Was een softshell jas regelmatig, hierdoor verleng je het ademend vermogen van de jas
- Lees het label met wasinstructies in de softshell jas
- Was de softshell jas niet hoger dan 30°C
- Gebruik een mild wasmiddel (max 5% parfum of zeep)
- Gebruik geen waspoeder of wasverzachter
- Controleer of de softshell jas gecentrifugeerd mag worden

Hoe kun een softshell jas het beste drogen?
- Alleen als het etiket dit vermeldt mag een softshell jas best in de droger. Hiermee verleng je zelfs de houdbaarheid van de waterafstotend impregneerlaag!
- Wanneer het label in de jas het vermeldt, dan mag de softshell jas ook gestreken worden. Ook hiermee verleng je de houdbaarheid van de impregneerlaag.
- Wanneer de softshell jas niet in de droogtrommel mag of gestreken mag worden, dan kun je de softshell jas het beste na het wassen op een hangertje uithangen om te drogen. 

Softshell werkjas bestellen
Bent u op zoek naar een goede softshell jas voor een scherpe prijs? Wilt u online een mooie softshell jas bestellen? Bekijk dan snel onze collectie Storvik softshell jassen hier!